Leregården Vin - Historien

LEREGÅRDEN VIN er vin med omtanke 

Vores Web Shop er den del af vores vinforretning, der retter sig mod private indkøbere. Virksomheden har ellers primært kunder i det professionelle marked. Vi repræsenterer i dag 6 forskellige økologiske eller biodynamiske vinproducenter fra Rhône området.

I shoppen kan du se, hvad vi har i kælderen - læse om vores arrangementer og efterhånden få flere og flere oplysninger og fortællinger om de vinproducenter i Rhône, som vi repræsenterer.

I vores vinrum kan vi have mere end 10.000 flasker - og dertil har vi mange flasker på lagre hos vores producenter. Vinene er alle skabt på økologisk dyrkede druer – eller er biodynamiske. Mens mange konventionelle producenter verden over - og med varierende styrke - manipulerer med vinen gennem uendelige mængder af tilsætningssoffer, sigter vi mod at have vine, hvor kvaliteten i stedet vokser ud af omhu i dyrkning og produktion.

Alle har de desuden (med dessertvine og bobler som undtagelse) et yderst beskedent restsukker-indhold på mindre end 1.5 g/l - og forbruget af sulfitter er begrænset til et minimum. I vinene fra Montirius er der overhovedet ikke tilsat svovl - vinen indeholder alene de "sulfitter" der dannes ved vinproduktionen!

LEREGÅRDEN VIN er vin med omtanke. Omtanke for naturen og for det vine skal bruges til: At nydes  - gerne med mad, helst med måde og altid i godt selskab med en eller mange.

Vi startede i det meget små i 2014. Og siden er det gået stærkt. Alle, der har smagt og købt vores vin, kommer glade tilbage efter mere.

Da Lone og jeg besluttede at starte vores egen vinimport, var det i erkendelse af, at vores første lange fælles arbejdsliv i den digitale kommunikationsverden skulle løftes over i en ren con amore periode. Afsættet er vores passion for gode og sunde råvarer, som vi i betydelig grad altid selv har dyrket. Desuden har vi en pæn besætning af Gotlandske Pelsfår, der leverer noget af det sundeste og lækreste lammekød. Vi slagter fra slutningen af oktober til og med februar.

Et andet afsæt er vores liv i Frankrig, hvor vi gennem 15 år har haft et hus midt i en af syd-Rhônes væsentligste vinbyer: Gigondas. Med snak med gode naboer og venner har vi fået forhandling af de bedste økologiske vine fra dette område, og gennem kontakters kontakter supplerer vi fremover med mange andre gode vine. Det vil også være en mild underdrivelse at påstå, at vi ikke selv har lavet en ganske grundig research af vinene især fra hele Provence området. Solrige vine, der skaber kraft og smagsoplevelser, der passer til det danske vejr – året rundt.

Vores valg af vine bygger ganske vist på, at de skal være økologiske – men det er langt fra nok til at komme ind i vores vinkælder. Kun de bedste er med – og sådan vil det vedblive at være.

Heldigvis oplever vi, at der er flere og flere, der ikke bryder sig om, at dyrkning af fødevarer kræver, at der skal gift og mangeartede kamikalier med i marken – men som til gengæld sætter pris på de bønder, der forsøger at sende jorden tilbage i balance, hvor udbyttet bliver lavere – men kvaliteten højere. Bliver det så dyrere? Ja, lidt dyrere bliver det. Der kræves langt mere arbejdskraft, men besparelsen på sprøjtemidler opvejer en del. Desuden har vi valgt at nøjes med en beskeden avance på hver enkelt flaske, så vores vine er også prismæssigt meget konkurrencedygtige.

Endelig er det værd at nævne, at alle vine hos LEREGÅRDEN VIN kommer fra små uafhængige producenter, der laver vinene fra drue til flaske. Med håndarbejde, sirlighed - og med omtanke.

Med venlig hilsen

LEREGÅRDEN VIN v/ Lone Smetana & Peter A. Petersen

Økomærke dansk og EU.png   ab-logoForside2.jpg

 Banner_gul_99x32[1].gif

http://www.findsmiley.dk/KontrolRapport.aspx?id=553086&akt=1&AktLbNr=1094778&Region=03