Rosé

Rosé

 

Rosé vine er for mange danskere terrasse-bælle-vine. Og mange rosé’er fortjener såmænd også den betegnelse. Men ikke vinene fra vores område. Det er ikke restpartier af hvide og røde, der hældes sammen – men sirligt producerede vine, der ganske vist er stærkt vanedannende på sommerterrassen – men som i høj grad også er skabt (som al anden Rhône vin) til veltillavet mad. Vi nyder i særlig grad rosé’er til røgvarer fra fisk over fjerkræ til lam.

Druerne til rosé produktionen er rødvinsdruer, hvor man lader mosten gære med skallerne i ½ - 1 ½ dag – hvorefter saften tappes. Igen er det Grenache’en, der spiller hovedrollen, og det sikrer kraftige – men alligevel afrundede rosé’er.

Vi har netop fået nye rosé 'er hjem fra Montirius (biodynamisk)og fra Grand Jacquet. Begge præsenteres snarest på hjemmesiden.

 


Le Domaine du Grand Jacquet "sous les chene" Rosé 2016

Druesorter: 90% Grenache Noir 10% Syrah.

85,00 DKK

   

Fontavin Côtes du Rhône "Fleur de Coton" Rosé 2016

Druesorter: 70% Grenache, 25% Cinsault 5% Syrah

90,00 DKK

   

Chateau Saint Esteve d'Uchaux Cotes du Rhône "Tradition" Rosé 2016

Druesorter: Grenache Noir, Syrah og Mourvèdre

100,00 DKK