”Christophe Lefèvre”                        Champagner uden svovl

”Cuvée de Réserve” 2012 Meunier (80%) et Pinot noir (20%) En meget fyldig og tør Champagne med delikat næse af røde frugter. Den ret kraftige vin og de små langlivede bobler fylder munden gør vinen til en særdeles behagelig oplevelse – og den fortsætter med en lang eftersmag. ”Cuvée de Réserve” er særdeles velegnet til laks, tun og andre fede fisk. Også perfekt til skaldyr. Men vinens fylde og friske aroma gør den også til en fornøjelse til andre lette retter som salater og lyst kød!

”Cuvée Prestige” 2011 Meunier 60%), Pinot noir (30%) og Chardonnay (10%) blandes med 20% af vinen fra den foregående høst. En elegant tør og gylden Champagne, der med sine fine bobler og behageligt afrundet smag er lige anvendelig til en dejlig aperitif som til skaldyr. En vin med karakter.

”Rosé de Saignée” 2014 Pinot Noire (100%) Formidabel kraftfuld og alligevel yders elegant rosé. Masser af frugt i næse og smag, og som de øvrige vine fra huset med masser af små fine og langlivede bobler. Vinen er en sjælden stor oplevelse og er både en elegant og overraskende aperitif og dejlig til fede fisk. Prøv den f.eks. til røget laks.

”Cuvée Alexandrine” 2008 Chardonnay (100%) En frisk perlende fornøjelse skabt af druerne fra de mindst 60-årige vinstokke på den lille unikke parcel, ”Sur les Vignes d’Aby”. En fortryllende smagsharmoni af søde frugter på en baggrund af diskrete krydderier. Næsen har frugt- og blomsteragtige dufte. Og de små elegante bobler lever et langt liv i gode Champagneglas. Vinen er oplagt som aperitif. Skal den følges af lidt spiseligt, vil øster og andre delikate skaldyr være en usædvanlig stor nydelse. 2008 var en topårgang i Champagne.

Huset ”Christophe Lefèvre” er et unikt Champagnehus, der ligger i Bonneil i departementet Aisne, et af de fem departementer i Champagne-appellationen. Vingårdens marker ligger på de voldsomme skråninger ned mod Marnedalen. Her produceres vindruer i dyb respekt for og i tæt samklang med naturen. Der anvendes aldrig kemi, og produktionen af Champagnerne sker med den nyeste teknologi – men efter ældgamle metoder. Disse forhold placerer dette hus i sin egen liga: • Produktionen af druerne er økologisk. Altså ingen pesticider i marken. En konstant tilstedeværelse og sirlighed sikrer, at hver enkelt klase druer er under stadig overvågning. • Druerne presses i en hævet presse, så mosten ikke pumpes, men løber over i de rustfrie ståltanke. • Mosten tilsættes ikke svovl! Dette er helt unikt og særdeles sjældent i Champagne. Produktionsformen sikrer, at der er altid betydeligt mindre end 30mg SO2/l i disse Champagner! • Der anvendes kun naturgær. • Vinene er ufiltrerede.

Produktionen sikrer en utrolig ren Champagne, der kan drikkes i bevidstheden om, at der er taget lige så stort hensyn til naturen, som til dem der nyder disse ædle dråber.